Zaplecze gastronomiczne
Młodzi oraz goście mają się przy czym bawić, ale intensywny wysiłek fizyczny w czasie tańca i figlarnych zabaw powoduje, że organizm się męczy. Musi się zatem jakoś zregenerować, a najlepszym na to sposobem jest pyszny posiłek.
Weselne menu jest bardzo ważne i należy dobrać je starannie. Zazwyczaj każda restauracja czy hotel dają do wyboru kilka wariantów jadłospisu, spośród których można wybrać jeden.
Dominują zwykle tradycyjne dania kuchni polskiej i europejskiej, choć są lokale, w których można puścić wodze fantazji i na przykład zaserwować gościom dania orientalne. Nie zawsze jednak taka ekstrawagancja ma uzasadnienie.
Warto urządzić wesele na sali, gdzie jest kuchnia, kucharz i wszystkie produkty. Jeśli czegoś zabraknie, nie będzie problemu z uzupełnieniem luki.
Czasami organizatorzy wynajmują tylko salę, a jedzenie jest dowożone z zewnątrz w ramach cateringu. Lepiej jednak mieć wszystko na miejscu, bo ogranicza to ryzyko komplikacji.
Opinii o tym, pod jakim weselnym adresem gotują najlepiej szukajmy w sieci albo u znajomych.
Polecane artykuły
Rodzina wielopokoleniowa
Dzisiaj to może już rzadkość, ale życie przecież pisze i takie scenariusze. Młode pary zamieszkują wspólnie ze swoimi rodzicami w jednorodzinnym domu. Zajmują całe jedno piętro, mają osobne, niekrępujące wejście, korzystają z garażu, ogrodu. Starsi już rodzice nie utrzymają dużego domu sami, kiedy
Remont kuchni - ile kosztuje, jak zaplanować?
Nawet najpiękniej urządzona kuchnia, w której zostały wykorzystane materiały najwyższej jakości, po pewnym czasie będzie wymagała remontu. W zależności od tego jaki będzie stopień jej zużycia i jak bardzo nam się znudził jej wystrój, może się okazać, że będzie to tylko małe malowanie, albo może być