Zaplecze gastronomiczne

Zaplecze gastronomiczne

Młodzi oraz goście mają się przy czym bawić, ale intensywny wysiłek fizyczny w czasie tańca i figlarnych zabaw powoduje, że organizm się męczy. Musi się zatem jakoś zregenerować, a najlepszym na to sposobem jest pyszny posiłek.

Weselne menu jest bardzo ważne i należy dobrać je starannie. Zazwyczaj każda restauracja czy hotel dają do wyboru kilka wariantów jadłospisu, spośród których można wybrać jeden.

fartuch na zmywak

Dominują zwykle tradycyjne dania kuchni polskiej i europejskiej, choć są lokale, w których można puścić wodze fantazji i na przykład zaserwować gościom dania orientalne. Nie zawsze jednak taka ekstrawagancja ma uzasadnienie.

Warto urządzić wesele na sali, gdzie jest kuchnia, kucharz i wszystkie produkty. Jeśli czegoś zabraknie, nie będzie problemu z uzupełnieniem luki.

Czasami organizatorzy wynajmują tylko salę, a jedzenie jest dowożone z zewnątrz w ramach cateringu. Lepiej jednak mieć wszystko na miejscu, bo ogranicza to ryzyko komplikacji.

Opinii o tym, pod jakim weselnym adresem gotują najlepiej szukajmy w sieci albo u znajomych.

panel szklany do kuchni limonka